Haberler

Kayarak Müdahale Yasak

01.07.2019 - 10:50

Re-Liga'da yerden kayarak müdahalelerde müsabaka hakemi..

Re-Liga'da yerden kayarak müdahalelerde müsabaka hakemi kayarak müdahaleyi yapan oyuncunun takımı aleyhine endirekt serbest vuruş kararı verecektir . Oyuncuların rakibin topla oynama mesafesi dışında yapacakları kayarak müdahaleler serbesttir.
 
Örnek 1 : Dışarıya çıkmakta olan topun rakibin topla oynama mesafesinde olmaması durumunda kayarak çıkması engellenmesinde oyun devam ettirilir.
 
Örnek 2 : Atılan pas da rakibin topla oynama mesafesinde olmadan kayarak araya girmesi durumunda oyun devam ettirilir. Ancak rakip takım oyuncuların en ufak bir müdahale şansı var ise oyun kayarak müdahale nedeni ile en direk serbest vuruş ile başlatılır.
 
Örnek 3  :Topla giden oyuncular rakibe tehlikeli olmadan kayarak sut çekmesi oyun kuralları içinde sayılacaktır. Ancak hakem oyuncunun yaptığı bu hareketi tehlikeli olduğu kanaatinde ise en direk serbest vuruş kararı verebilir.
 
Örnek4 : Kayarak müdahalelerde kalecilerde oyuncular ile aynı haklara sahiptir.
 
Not : Bu kuralın amacı tamamen sertliği ve sakatlanmaları önlemektir. Kuralların uygulanmasında hakemlerimizin yorumunun gerektiği durumlarda genellikle kayarak müdahaleyi yapan takım aleyhine karar vermeleri Disiplin Kurulumuz tarafından tavsiye edilmiştir. Bu kararı uygulayan hakemlerimize yapılan itirazlar hakemlerimiz tarafındansarı kart ile cezalandırılacaktır. Bu kararın uygulanmasında  tamamen hakemlerimiz yetkilidir.